dijous, 30 de setembre del 2010

Qüestions de desenvolupament breu

1.       ¿Creus que el progrés en el coneixement tecnològic i científic determina i garanteix el progrés econòmic i social? Contesta clarament i justifica la resposta.

Considero que sempre que hi ha un progrés a nivell tecnològic i científic s’espera que es produeixi, com un efecte en cadena, i que també esdevingui un progrés econòmic i social. Però el que veiem és que no sempre que es doni el primer factor implica que s’hagi de produir el segon.


2.       ¿Estàs d’acord en què la constant fonamentació científica de les diferents tecnologies és garantia de la neutralitat ideològica d’aquestes tecnologies? Què en penses?

Sembla una qüestió senzilla de respondre i que ens portaria cap a una resposta afirmativa. Semblaria que hauria de garantir la neutralitat ideològica però és difícil i ens podem anar trobant amb diferents elements que condicionin cap a una ideologia o una altra.

3.       Expressa el teu grau d’acord: Tenir present les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) abans, durant i després de qualsevol activitat d’ensenyament-aprenentatge és un requisit indispensable actualment.

Considero que sí que les hem de tenir presents. Són unes eines de treball que et faciliten les tasques que has de realitzar i que malgrat ara ens puguin suposar una feina extra a nivell de preparació i d’utilització, penso que quan en tinguem un cert domini i s’hagin convertit en quelcom inherent a la nostra feina serà molt més senzill.

4.       ¿Quines són les causes que originen els profunds canvis que estem patint en tots els àmbits en els darrers anys?

Els canvis socials, econòmics i el desenvolupament a nivell científic i tecnològic produeixen canvis a d’altres àmbits. Llavors s’estableix un efecte en cadena que va provocant una evolució en totes les àrees.

5.       Defineix en una frase i digues quin és l’objecte d’estudi, en una segona frase, de la Tecnologia Educativa

Investigar de quina manera podem afavorir en tot el procés educatiu amb la utilització de les Tic i les Tac i portar-ho a terme.

6.       Posa un exemple de transmissió de coneixement i un altre de construcció del coneixement

Transmissió de coneixement: Una mestra que s’emporta als seus alumnes d’excursió i els explica quelcom, per exemple, la formació dels boscos.
Construcció de coneixement: Quan els alumnes escolten les seves explicacions i, per exemple, realitzen algun treball de recerca a casa amb un grup de companys.

7.       Expressa el teu grau d’acord amb la següent afirmació i argumenta el perquè: “El context és part del coneixement que la persona utilitza per tal d'explicar i donar sentit a una idea".

Tothom necessita i parteix d’una base per construir el coneixement. Doncs aquests pilar sobre els que es sustentaran els nous coneixements estaran formats amb la influència directa del context en el que es troba l’individu. És aquest context en el que trobem immers a l’alumne el que amb les seves característiques determinarà la construcció del coneixement.

8.       ¿Has pensat en la possibilitat d’adaptar l’entorn de la UOC a les teves necessitats i les dels teus companys i professors (opció Personalitza)? Inclusió del missatge al qual es respon (el lector tindrà una idea del que origina i els detalls del teu missatge), número de missatges visualitzats en les bústies compartides (útil quan hi ha molta comunicació a algunes bústies), signatura de correu (per facilitar la comunicació i  posar a un clic de distància altres mitjans de comunicació teus...?

Sí. El semestre passat ja vaig incloure que em sortís el missatge al que responia, vaig considerar que era molt més pràctic per a la persona a la que escric. No hi he fet cap signatura, però fa temps que dic que ho vull fer, potser ara és el moment. I a més, ara hi puc afegir l’adreça del blog que estic construint per aquesta assignatura. Amb el que sí que jugo moltes vegades és amb els colors de les fonts i altres formats per ressaltar idees o diferenciar temes quan ens enviem els missatges dins de l’espai de treball de grup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada