dissabte, 13 de novembre del 2010

S’ha produït un canvi conceptual?

Veient l’evolució dels aprenentatges i dels conceptes que hem anat treballant haig de dir que sí que hi ha hagut un canvi conceptual. I per això, només cal observar la diferència que hi ha entre el primer i el segon mapa conceptual.

Hi ha un gran número de conceptes que he hagut d’anar assimilant i interioritzant en els meus coneixements previs, partint dels conceptes que se’ns havien donat com a premissa, els de ciència, educació, tecnologia i societat.

Al començament el conjunt d’idees que estaven formades al voltant d’aquests conceptes eren molt limitades i hi havia tota una sèrie de factors que no tenia presents fins ara. De manera que s’ha produït una ampliació molt important dels coneixements previs des dels que partia per a la realització d’aquesta activitat.

L’elaboració del mapa conceptual final ha estat una mica complicada pel gran número de conceptes i d’informació que volia fer-hi sortir. Per tant, ha estat un treball important de síntesi i, alhora, de pràctica en la utilització del programa Cmap.

El que també m’ha ajudat molt en la construcció dels nous coneixements ha estat la participació en el debat. Ha estat una manera d’argumentar utilitzant els continguts dels materials. Ha estat una manera d’interioritzar els continguts de manera significativa.

Irene

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada